19:00

Lindesberg

Referat: Adolfsbergs IK - Lindesberg

Solen sken och grillen var tänd på Lugnet denna fina försommarkväll när AIK tog emot Lindesberg i DM.

Inledningsvis var det en jämn match. Inget av lagen fick igång något jättebra spel, men det berodde på att man helt enkelt tog ut varandra. Efter en period av lite vassare AIK-spel så kontrade Lindesberg in 1-0 genom en fin individuell prestation. Tungt för AIK som därefter trycktes tillbaka av Lindesberg men släppte inte in något mer mål. I slutet av halvleken kom dock AIK framåt i planen, och med en minut kvar rann Elliott igenom och satte kvitteringen. Av bara farten satte han även 2-1 i nät innan domaren blåste av.

I paus pratade vi om att fortsätta spela bollen samtidigt som vi skulle bli lite rejälare i våra aktioner och i vårt passningsspel. Vi lyckades med det vi pratat om, och fick även utdelning i målprotokollet. Lindesberg försökte ta sig tillbaka in i matchen och hade bland annat ett skott i stolpen men Joel höll tätt och därmed säkrades AIK -vinsten.

Det var en juste match mellan två lag som ses igen redan på tisdag då det är dags för seriematch.

Beröm till alla, med extra plus till Elliott och våra inlånade 01:or Hannes och Edvard. Bra jobbat allihopa!